Region Faro

Faro är huvudstad i distriktet Faro samt för hela Algarve. På grund av sin status är det en plats för många administrativa tjänster som gör det till en attraktiv plats för alla typer av kommersiell verksamhet.  Faro är en modern stad som har utvecklats ekonomiskt och bygger kontinuerligt på sin infra struktur för att möta kraven från dess medborgare och förväntningarna hos turister. I detta sammanhang visar Faros internationella flygplats en gradvis ökning av antalet besökare.

Liberaliseringen av flygresor och införandet av lågprisflyg har resulterat i ett stort antal nya turister som inte enbart njuter av "sol och strand", som är den största dragplåster, men som även anser att Algarve är en bra plats för möten och andra affärsrelaterade sammankomster. Även som en "City Break" har Faro blivit mycket populär.

Faro har ett stort historiskt arv främst till följd av den moriska ockupationen i den 8: e århundradet som avspeglas i de olika monument. Universitetet i Algarve har en viktig plats i dagens samhälle och det gäller även Marinan, en bra plats för människor att gå på en promenad och att besöka flertalet restauranger och barer i området.